Zgodnie z obietnicą podaję moje piknikowe przepisy. Wszystkie są proste w przygotowaniu i wygodne w transporcie - idealne na piknik :)
PASTA TWAROGOWO-JAJECZNA
- kostka twarogu
- 5 jajek
- majonez
- śmietana lub jogurt
- szczypiorek
- sól i pieprz
FASZEROWANA BAGIETKA
- pół bagietki
- prostokątny serek topiony
- czerwona papryka
- 2 plasterki szynki
- 2 plasterki żółtego sera
- szczypiorek
- majonez lub jogurt naturalny
Serek łączymy z majonezem lub jogurtem i wybranymi dodatkami pokrojonymi w drobną kostkę. Bagietkę wydrążamy i wypełniamy farszem, mocno ugniatając. Całość zawijamy ciasno w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na co najmniej dwie godziny. Kroimy w plastry i serwujemy :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz